Web Tasarım

Sağlık profesyonellerine özel kişisel web tasarım için doğru adrestesiniz.

Günümüz dünyasında teknoloji hayatımızın her noktasında yer almaya başladı. Çok hızlı büyüyen bir dünya beraberinde teknolojide de büyük değişiklikler getirdi. Doktor web sitesi oluşturmakta teknolojinin hayatımıza etki eden unsurlarından biri oldu.

Bu değişiklikler ile beraber akıllı telefonlar ve tabletler, akıllı evler ve kendi kendine park edebilen akıllı arabalar çıkmaya başladı. Teknolojinin ilerlemesi ve gelişmesi ile beraber günlük yaşamdaki alışkınlıklarımız değişmeye başladı. Çünkü internet denilen olgu yaşamımıza girdi ve her şey değişti.

Her şey dijitalleşmeye başladı. Artık insanların birbirine soru sorması ve danışması kalktı, onun yerini Google aldı.

İşte sağlık sektöründe insanlara şifa dağıtan doktor araştırmasında, eskiden fısıltı haber dediğimiz kulaktan kulağa aktarılan doktor isimleri artık dijital dünyadan öğrenilmeye başlanıldı. Bu nedenle hekimlerimizin birçoğu kişisel doktor web sitesi yaptırarak bir anlamda kurumsal kimlik oluşturmaya başladı.

doktor websitesi

Doktor web sitesi ankara da birçok web tasarımı ve kodlama yapan firma tarafından yapılabilmektedir. Çok sayıda seçeneğin olması hekimlerimiz açısından bir avantajdır.

Doktor web sitesi fiyatları değişkenlik göstermekle beraber yaklaşık olarak birbirine yakındır.

‘Gelin şimdi! Kapsamlı bir doktor web sitesi Neden olmalı, Nasıl olmalı ve Neler olmalı tüm bunları 3N kuralı ile detaylı açıklayalım.”

1- Doktor web sitesi neden olmalı?

Bu konuyu açıklayabilmek için öncelikle empati yapmalıyız. Biliriz ki hekimlik mesleği zor, meşakkatli olmakla beraber ulvi bir görevdir ve temel vazifesi insanlara deva aramaktır. Kendimizi doktor olarak düşündüğümüzde, hele de alanında tecrübeli bir hekim isek; geniş hedef kitlelerinin, yani faydamızın dokunacağı çok sayıda hastanın bize ulaşmasını isteyebiliriz.

Bu aşamada bizlere en çok yardımcı olacak aracın internet yani kurumsal kimliği yansıtan doktor web sitesi olduğunu görürüz.

Bir üretici düşünelim. Yeni bir ürünün üretimine girmeden önce o ürün için pazar araştırmasını yapar. Yani ürünü ürettikten sonra nasıl pazarlayacağını, kimlere satacağını ve en önemlisi bu ürünü yılda kaç kişinin alacağını hesap ederek pazar araştırmasından sonra üretim fazına geçer.

İşte bizim pazar araştırmamız hasta beklentileridir!

Profesyonel doktor web sitesi tasarlarken tüm site mimarisini hasta beklentileri doğrultusunda kurgulamalıyız. Hekim olarak kendi beklentilerimiz ve beğenilerimiz doğrultusunda çok sayıda görselin olduğu çok gösterişli bir doktor web sitesi yapabiliriz ama hedef kitlemiz olan hastalara ulaşamazsak çok gösterişli bir web sitenin bir anlamı da kalmaz.

Kendimizi hastaların yerine koyduğumuz da, ki daha önemli olan mesele burasıdır.

İşte! En önemli soru geliyor aklımıza. Ben hasta olsam ve bir hekim arayışına girsem ne yaparım, bu sorunun cevabını düşünüp ona göre yol almalıyız.

Teknolojinin gelişmediği ve henüz internetin olmadığı dönemlerde hastaların hekim arayışı nasıldı?

Hastalığa yönelik branş seçimini yaptıktan sonra, o branşta tecrübeli olan doktorları yakınlarında bulunan eş, dost ve arkadaşlara sorulurdu. Aynı hastalığa yakalanmış ve tedavi görmüş kişiler bulunur ve onların önerileri dikkate alınırdı. Kulaktan kulağa aktarılan bilgiler ile tecrübeli doktor olarak belirlenen kişiye tedavi olmayı tercih ederlerdi.

Artık gelişen teknoloji ve dijital dünya ile her şey değişti!

Hastalar artık eskisi gibi fısıltı haberlerden, kulaktan dolma bilgilerden ziyade internet araştırmasına yöneldi.

Gelin bunu bir örnek üzerinde detaylı olarak açıklayalım.

Günümüzün en büyük problemlerinden biri olmaya başlayan infertilite (kısırlık) yani çocuk sahibi olamama problemini ele alalım. Dünya da her 10 evli çift den 2’si çocuk sahibi olamama problemi yaşıyor ve bunun tedavisine başvuruyor.

İnfertilite erkek veya kadın kaynaklı olabilir. Bu nedenle çiftlerden erkek olanının infertilite alanında uzman ürolog ile, kadının ise kadın doğum uzmanı ile görüşeceğini düşünelim.

Samimi olalım, hepimiz bir rahatsızlığımız olduğunda en iyi doktor araştırmasına gireriz.

İşte bu araştırmayı artık günümüzde arama motorlarına, bunlardan en popüleri olan Google’a sorarak başlarız. En iyi kadın doğum uzmanı ankara, en iyi üroloji uzmanı ankara gibi soru kalıplarına Google’da rastlarız. Bu aşamada arama motoru Google, hastaların karşısına seo uyumlu olan ve en çok etkileşime ve trafiğe sahip doktor web sitesi örnekleri çıkarttığını görürüz.

”Bireysel olarak özel muayenehanesinde hizmet veren doktorlarımız için isim her zaman markadır.”

Marka bilinirliliğimizi artırmak ve kurumsal kimliğimizi oluşturmak istiyorsak doktor web sayfaları yaptırmalıyız. Bu nedenle dijital dünyada doktor kişisel web sitesi sahibi olarak yerimizi almamız gerekiyor.

2- Doktor web sitesi nasıl olmalı?

Öncelikle doktor web sitesinin teknik olarak gerekliliklerini açıklamada önce sitede yer alacak olan tüm bölümlerin ve bilgilerin göz boyamadan uzak, gerçekten bilgilendirici ve ahlaki çerçeveler içerisinde olması hastalar nazarında sitenizin değerini yükseltecektir.

Osmanlı dönemine baktığımızda özellikle serbest çalışarak kendi darüşşifasında deva dağıtan hekimlerin uyması gereken ahlak kurallarının düzenlediği fütüvvetnamalerde yer alan ahlaki kurallar; tevazu, şecaat, cömertlik, iffet ve tatlı dil günümüzde de hastalar tarafından hekimlerden beklenen özelliklerin başında gelmektedir.

Hastaların hekimlerde olması gereken nitelik beklentileri kadar, doktorların web sitelerinden de beklentileri olur.

Biliriz ki hekimlerin hasta görüşmelerinde veya web sitelerinde yer alan soru ve cevaplarda hastalara yaptıkları bilgilendirmeler şefkatli yol olan tatlı dil ile yapıldığında bazen hastaya uygulanan ilaç tedavisinden daha iyi olabilmektedir.

Doktor web sitesi Ankara

Web sitesi tasarımı nasıl yapılır konusuna teknik açıdan baktığımızda; doktor web sitesine sahip olabilmek için öncelikle bir domain yani alan adımızın olması gerekiyor. Alan adının seçimini yaparken mümkün olduğunca kısa alan adı seçmeliyiz. Arama motorlarının sitenizi üst sıralara çıkarma kriterlerinden biri kısa alan adına sahip olmaktır. Bireysel olarak özel kliniğinde hizmet veren bir doktor için en iyi alan adı hekimin adı ve soyadı ile oluşturulan alan adıdır.

Unutmayalım ki bireysel hizmetlerde isim her zaman markadır!

Alan adımızı barındırabileceğimiz bir hostingimizin olması gerekiyor. Hosting seçimlerimizde hosting firmasının server hızına, sitede kapasite kotasına, SSL sertifikasına, otomatik yedekleme hizmeti gibi birçok faktörü göz önüne alarak seçimimizi yapmalıyız.

Alan adı ve hosting seçimimizden sonra tema seçimine karar vermeliyiz. Tema seçiminde sitemizin karakteristiğini yansıtacak bir dizayn seçmeliyiz. En önemli faktör kullanıcıları düşünerek yalın, sade ve latince kelimelerden uzak anlaşılır bilgilere yer vermektir.

Site de özellikle ana sayfada yer alacak bölümleri özenle seçmeliyiz. Renk uyumunu ve sadeliği ön planda tutarak aynı zamanda göze hitap edecek şık dizayn elde etmeliyiz.

doktor websitesi ankara

3- Doktor web sitesinde neler olmalı?

Burada yine empati örneğimizden yola çıkacağız. Bir hasta gözüyle bakıp, bir hastanın doktor web sitesinde nelere bakacağını düşünerek site mimarisini bu mantık çerçevesinde oluşturmalıyız.

Google’da araştırma yaptığımızda açılan sayfalardan birkaç doktorun sitesine girdiğimizde ilk dikkat ettiğimiz, siteye kaç saniye de bağlanabildiğimizdir. Google verilerine göre site tıklandıktan sonra 3 saniyeden daha geç açılıyorsa, kullanıcıların %50’si sitenin açılmasını daha fazla beklemeden kapatıyor.

Demek ki öncelikle sitemiz hızlı olmalı!

Görsel olarak tasarımı iyi kurgulanmış, renk uyumu iyi seçilmiş ve doğru bir yazı karakteri seçilmiş bir web sitesi her zaman bir adım önde başlar.

Hakkımda;

Hastalar ilk defa sitesine girdikleri doktorun özgeçmişini merak ederler. Bu nedenle doktor web sitesinde mutlaka hakkımda bölümüne yer vererek, özgeçmişimizi detaylı olarak açıklamalıyız. Tüm eğitimlerimizi, sahip olduğumuz sertifikaları, katıldığımız seminer, kongre, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış makalelerimizi bu bölümde detaylı açıklamalıyız.

Hizmetler;

Hekimin kendi branşında hangi alt dallarda uzman oldukları hastalar tarafından merak edilir. Bu nedenle uzman olduğumuz ve hizmet vermek istediğimiz ana konularımıza hizmetler bölümünde yer vermeliyiz. Bu alanlarda yer alan başlıklarımızı mümkün olduğunca detaylı ve hastaların gerçekten bilgi almalarını sağlayacak açıklamalar olmasına özen göstermeliyiz.

İletişim;

Hastalar tarafından hemen ulaşılabileceğimiz telefon numaralarımıza, e-mail adresimize, klinik adresimize, Google haritalardaki yerimize, sosyal medya hesaplarımıza ve form bölümüne yer vererek hastaların hekimler ile hemen iletişim kurabilecekleri bilgilere iletişim sayfasında mutlaka yer vermeliyiz.

Blog;

Blog sayfası ile hastaların en çok merak ettikleri konular üzerine yazılar yazmalı ve hastaları bu konularda bilgilendirmeliyiz. Aynı zamanda blog yazılarının sonunda yorum bölüme yer vererek hastaların merak ettikleri sorulara cevap vererek yazılarımızın etkileşim almasını sağlamalıyız. Bu yazılar sayesinde web sitemizin dinamik bir yapıda kalmasını ve Google’da üst sıralara çıkabilme kriterlerinden birini daha sağlamış oluruz.

Sitemizde yer alacak olan tüm bölümlerde içeriklerin tamamen özgün olması gerekmektedir. Bu nedenle, tüm yazılarımızın arama motorlarında yer alan diğer yazılardan farklı olmasına dikkat etmeliyiz.

Sonuç olarak;

Doktor web sitesi tasarımı yaptırırken kontrol edilmesi gereken liste;

  • Alan adının, hosting hizmetinin ve temanın kaliteli bir firmadan alınmış olmasına,
  • Hosting hizmeti aldığınızda server hızına, site kotasına, SSL sertifikasına, yedekleme olmasına,
  • Sitede ana sayfanın ve diğer sayfaların açılma hızına,
  • Sitede yer alan renk uyumu ve yazı karakterlerine,
  • Mobil cihazlar ile uyumlu olmasına,
  • SEO (arama motoru optimizasyonu) uyumlu olmasına,
  • Sitede yer alan tüm içeriklerin %100 orijinal ve özgün olmasına,
  • İçeriklerde başlık ve alt başlık kullanımına,
  • Görseller, videolar, slaytlar ve infografiklerin içeriklerde yer almasına,
  • Etkileşim için içeriklerin sonlarında yorum bölümlerinin olmasına,
  • Siteyi güncel ve dinamik yapıda tutabilmek için blog bölümünün olmasına,
  • Yasal hakların korunabilmesi için gizlilik bölümünün olmasına,

özen göstermeliyiz.