Sağlık sektörüne özel (doktorlar, hastaneler, klinikler, tıp merkezleri) SEO uyumlu makale hazırlıyoruz.
Sağlık sektöründe yoğun çalışma temposu içerisinde olan ve içerik üretimine vakit ayıramayan hekimlerimize ve özel sağlık kuruluşlarına profesyonel SEO uyumlu içerik üretiyoruz.
İçerik oluşturmanın ciddi bir zaman aldığını ve bu işin profesyonel içerik yazarları tarafından yazılması gerektiğinin hepimiz farkındayız.
SEO Sağlık olarak sağlık sektörü odaklı içerik üretimine olan yaklaşımımız tamamen özgün, yalın bir dil ile kolay anlaşılır içerikler üretebilmektir. Hedef kitlenizin beklentisi doğrultusunda nitelikli ve özgün içerikleri sağlık profesyonelleri ile çalışarak oluşturuyoruz.
Oluşturulan tüm yazılar intihal (plagiarism) testinden geçirildikten sonra teslim edilmektedir. Tarafımızdan oluşturulan içerikler ve blog yazıları %100 özgün ve yüksek kaliteli yazılardır.
SEO hizmeti kapsamında benzersiz bir SEO makale ile Google’da üst sayfalara organik trafik alarak hedef kitlenize kolay ulaşmanıza yardımcı oluyoruz.
Arama motoru optimizasyonu kapsamında sitenizin üst sıralara yükselmesindeki en önemli etkenlerden biri güncel ve özgün içeriklere sahip olabilmektir. Kullanıcılar Google makale taraması yaptığında, sağlık sektöründe aynı branşta oluşturulan web sitelerini birbirinden farklı kılacak en önemli etkenlerden birinin içerik olduğu görülür.
SEO uyumlu içerik neden önemlidir?
Google gibi arama motorları sitelerimizde yer alacak olan içerikler ile sitenin amacını anlar. Bu nedenle Google bizleri kelimeler ile tanıyacaksa o zaman sitemizde bol miktarda içerik olmalıdır. Bu sayede çok farklı anahtar kelimeler ile sitemize ulaşılmış ve Google trafik de yer almış oluruz.
İçerik oluşturmaya başlamadan önce bilmeliyiz ki içeriğin konusu ve kurgusunu hazırlamak, içeriği kaleme dökmekten daha fazla zaman almaktadır. O yüzden, site içerik planlamamızı doğru ve stratejik olarak yapmalıyız.
Google da organik trafik alabilmenin yolu kaliteli SEO uyumlu içerik üretebilmektir. Aynı zamanda içeriklerimizi sitelerimize düzenli periyotlarda yükleyerek sitemizi sürekli dinamik tutmalıyız. Hatta mümkünse bu periyotları da benzer aralıklarda planlamalıyız.
Örneğin hafta da bir içerik üretiyorsak, bunu her pazar akşamı hatta aynı saatte yüklemeliyiz. Google belirli bir süre sonra artık sitemizin davranışlarını yapay zeka ile öğrenecek ve artık düzenli olarak sitemizi ziyaret edip tarama yapacaktır.
Bu da özellikle Google’da kolay indeks alabilmemizi sağlayacaktır. Google SEO uzmanı olarak bizler de blog sayfalarımızdan düzenli paylaşım yapmaya özen gösteriyoruz.
İçeriklerimizi yayına aldıktan sonra belirli periyotlarda gözlemleyerek içeriklerimizi güncellemeliyiz. SEO içerik analizi kapsamında gerekli düzenlemeleri yapmalıyız.
Kaliteli SEO uyumlu makalenin siteye katkıları nelerdir?
Kaliteli içerik ile yüksek tıklanma oranına ulaşırız; Google sitenizi üst sıralara taşırken baktığı kriterlerden biri de sitenize yapılan tıklanma oranıdır. Kullanıcıların sitenize ne kadar çok ulaşmasını sağlarsanız, arama motorlarında üst sıralarda yer alma şansınız o derece artar.
Kaliteli içerik doğal backlink almanıza yardımcı olur; En iyi SEO stratejilerinden biri, domain otoritesi yüksek web sitelerinden kaliteli backlinkler elde etmektir. Google için kaliteli backlink; bir sitenin ne kadar güvenilir olduğuna işarettir. Ne kadar kaliteli geri bağlantılarınız varsa, Google’da sıralama olasılığınız o kadar yüksek olur.
Anahtar kelimelerinizi kullanmış olursunuz; Kaliteli içerik, anahtar kelimelerinizi stratejik olarak kullanabilmenizi sağlamanın tek yoludur. Anahtar kelimeleri içeriklerinizde kullanmanız, sektörünüzdeki rakiplerinizle rekabet etmenize yardımcı olacaktır.
Harika bir kullanıcı deneyimi sağlar; SEO (arama motoru optimizasyonu), backlink almak, kaliteli blog yazıları yazmak ve iyi anahtar kelimeler kullanmak gibi çeşitli stratejiler içerir. Ayrıca, robots.txt ve sitemap.xml dosyalarınızı optimize edip, iyi meta etiketler yazarak kullanıcıların kolayca gezinebilecekleri iyi bir web mimarisine sahip oluruz. Bu sayede kullanıcıların sitede daha fazla kalmasını sağlamış oluruz.
10 Adımda SEO uyumlu İçerik Formatı
1- Okuyucuların ihtiyaçlarını belirleyin
Mükemmel bir içerik oluşturmadan önce içeriğinizi tüketecek yani okuyacak olan kitlenizin kimler olduğunu tespit etmek oldukça önemlidir. Örneğin bir kadın doğum uzmanının blog sitesi için kullanıcılar yani hedef kitle çoğunlukla kadınlar ve özellikle gebe kadınlardır.
Bu aşamada, kadın doğum hastalıkları ile ilgili en çok merak edilen konuların neler olduğuna, kadınların dijital ortamda en çok neleri merak ettiğini tespit etmeye çalışmalıyız. Hedef kitlemizi ve onların beklentileri iyi tespit etmeli ve içeriklerimizi o doğrultuda oluşturmalıyız.
Hedef kitlemizin bizlerden beklentisini tespit etmek için;
- Blog yorumlarını okumalı,
- Forum siteleri ve benzeri platformlarda sık sorulan soruları araştırmalı,
- Okuyuculardan e-mail ile gelen soruları tespit etmeli,
- En önemlisi, hekimlerimiz için hasta muayenesi sırasında gelen sorular doğrultusunda en çok merak edilen konuları tespit etmeliyiz,
2- İlgi çekici konu seçin
Konunuz ilgi çekici merak uyandırıcı olmak zorundadır. Seçtiğiniz konu ile alakalı sizden önce yazılmış onlarca yazı olduğunu göreceksiniz. Bu nedenle farklı yani özgün içeriğe sahip olmalısınız. Özellikle ilk yazılarınızı Google da sıralama alabilmek adına genel konulardan değil de spesifik konulardan seçebilirsiniz.
Genel değil, spesifik konular seçmek için:
- Gebelik takibi değil de, riskli gebelik takibi,
- Nasıl egzersiz yapabilirsiniz değilse hamileyken nasıl egzersiz yapılır,
- Tüp bebek tedavisi değil de mikroçip yöntemli tüp bebek tedavisi,
gibi konuları seçmelisiniz.
Makalenizin ne kadar ilgi çektiğini araştırmalısınız. Bunu;
- Anahtar kelime araştırması araçları ile örneğin Google keyword planner ile anahtar kelimelerinizin aylık aranma hacmine,
- Sosyal medya araçları ile makalenizin etkileşimine (beğeni, gönderi, yorum, paylaşım)
- Blog yazılarınızın okunma sayısına,
bakarak tespit edebilirsiniz.
3- Rakip analizi yapın
Rakiplerinizin sizden önce yazmış oldukları makaleleri inceleyerek, zayıf ve güçlü yönlerini belirleyin. Benzersiz ve özgün içerik oluşturabilmek için rakiplerinizin zayıf yönlerini tespit ettikten sonra o konulara ağırlık verin.
Yazınızı rakiplerinizden farklı kılabilmek için;
- Media: Yazının görsel çekiciliğini artırmak için, resimler, slaytlar, diagramlar ve videolar kullanın,
- Uluslararası Veriler: Rakiplerin yazılarında eksik olan ve dünyada kabul edilmiş sayısal verilerden bahsederek örnekler verin,
- Akıcılık: Yazılarınızı samimi bir hava da karşınızdaki bir arkadaşınıza anlatıyormuş gibi yazın,
- Derinlik: Rakiplerin bahsettiği hususlardan daha derinlere inerek konuya yoğunlaşın,
4- Çarpıcı bir başlık seçin
İlgi çekici bir başlığın ilk amacı kullanıcılar tarafından tıklanması ve yazının okunmasıdır. Yazmaya başlamadan önce bir taslak oluşturun ve okuyucuların mutlaka okumak isteyecekleri bir manşet seçmeye çalışın.
Aynı konu üzerinde Google’da araştırma yapın ve daha önce kullanılmış olan başlıklardan farklı bir başlık yazmaya gayret edin.
Ekstra ipuçları:
- Duygusal etkiyi güçlendirmek için insanların hislerine dokunabilecek kelimeler seçin
- Yayınlamadan önce en az 10 tane başlık belirleyin ve en iyisine karar verin
5- Örnekler ile içeriği zenginleştirin
Okuyucuya gerçekten faydası olacak kaliteli bilgiler ile içeriğiniz zenginleşir. sahip olduğunuz bilgi ve deneyimi güçlendirmek adına çok sayıda makale araştırması yaparak destekleyici bilgileri içeriğinize yansıttın.
İçeriğinizi zenginleştirmek için;
- Rakiplerin en popüler yazılarını okuyarak, güçlü yönlerini not alın,
- Konu hakkında en iyi kitapları okuyarak, daha derin bilgilere ulaşın,
- Konunuzu daha iyi anlatabilmek adına konu ile ilgili alıntılara içeriğinizde yer verin,
- Dünya’da kabul görmüş verileri toplayarak makale içeriğinde bahsedin,
- Anlaşılması zor olan konuları açıklarken çok sayıda örnekler verin,
6- Akışı belirleyin
İçeriğimizin akışı, içerikte yer alan bilginin kıymetli olması kadar önemlidir. Bilgileri karşıya aktarma şeklimiz, paragraflar arası uyum, imla ve dilbilgisi kuralları, hedef kitlenin beklentisinin karşılanması ve makale sonunda ihtiyacı olan konu hakkında yeterli bilgi aldığına ikna olması son derece önemlidir.
Taslak makale oluşturarak düşüncelerinizi organize etmek için bir akıl planı oluşturabilirsiniz. Bu akışın içinde içindekiler, giriş, gelişme, sonuç ve kaynaklar bölümü de yer alabilir.
Konunun kurgusunu çok düzenli ve planlı yapmalısınız. Bu planı yaparken daha önceden tespit ettiğiniz anahtar kelimeleri paragraflar arasına düzenli olarak yerleştirmelisiniz. Burada kullanacağınız anahtar kelimelerin oranına dikkat etmelisiniz. %3 den fazla anahtar kelime kullanmamaya özen göstermelisiniz.
7- Sık sorulan sorular bölümüne yer verin
Özellikle sağlık sektöründe hedef kitlemiz olan hasta ve hasta yakınlarının en çok merak ettikleri konuları Google’da araştırırken soru kalıpları ile inceleme yaptıklarını görürüz. Bu nedenle oluşturacağımız blog yazılarımızda konumuz ne olursa olsun, mutlaka sık sorulan sorular bölümüne yer vermeliyiz.
Bu sayede hedef kitlenin en çok merak ettiği soruları daha öncesinde tespit edip bu sorulara kaliteli cevaplar hazırlayarak hedef kitlenin amacına yardım etmiş olursunuz. Bunun sonucu olarak sitenize doğal trafik çekmiş olursunuz.
8- Kaliteli taslak oluşturun
Makale yazım aşaması öncesinde yapılan hazırlık aşamaları ciddi vakit alır ve işin temelini oluşturur. Kaliteli bir taslak oluşturmadan önce kendinize şu soruları sorabilirsiniz;
- Okuyucular bu konu hakkında neyi öğrenmek ister, neyi merak eder?
- Bahsedeceğimiz konu hakkında yeterli bilgi sahibi miyim yoksa biraz daha araştırma yapmam gerekir mi?
- Çarpıcı, merak uyandıran bir başlık ve onu takip eden alt başlıklar kullandım mı?
- Görsel, infografik ve videolar ile içeriği zenginleştirdim mi?
- Yazı boyunca kısa cümleler, kısa paragraflar, madde işaretleri, yalın bir dil ve akıcı bir kurgu oluşturdum mu?
- Yazının güvenirliliğini artırmak adına referanslar bölümü ile faydalandığımız kaynakları gösterdik mi?
- Yazı sonunda okuyuculara konuyu özetleyen, ilham veren ve bir başka makale okumaya teşvik eden bir sonuç paragrafım oldu mu?
9- Yayın öncesi içeriği parlatın
Kaliteli bir taslak oluşturduktan sonra onu hemen yayınlamayı düşünmeyin. Taslakta mutlaka düzeltilmesi gereken harf, kelime, cümle, imla kuralları, dilbilgisi hataları, akış sıralamasını bozan paragraf gibi hususları çıkartın. Taslağı mutlaka bir kaç düzenleme sürecinden geçirin.
Taslağınızı parlatmak için:
10- Tanıtımı yapın
Çok kaliteli bir yazının dahi çoğu zaman tanıtım ihtiyacı olur. Yazının hak ettiği etkileşimi alabilmesi için farklı platformlarda duyurulması etkileşim hızını artırır.
Yazınızı duyurabilmek için;
- Konu hakkında eşdeğer etiketler ile sosyal medya platformlarında paylaşım yapın,
- Alanında uzman ve takipçi sayısı yüksek olan kişilerden yazınızı paylaşmasını rica edin,
- Yazınızı yeniden düzenleyerek medium.com ya da slideshare.com gibi diğer platformlarda paylaşın,
SEO uyumlu içerik nasıl yazılır?
Bu konuya yönelik detaylı bilgilere SEO uyumlu makale nasıl yazılır başlıklı blog yazımızdan ulaşabilirsiniz. Bahse konu blog yazımız kapsamlı bir SEO uyumlu içerik yazma rehberi niteliği taşımaktadır.